Bears in Space er et run’n’gun FPS fra det lille team Broadside Games. Det er lyn hurtigt action i en kaotisk tegneserie verden der er krydret med masser at finurlige on-liners og referencer til popkultur. Ikke overraskende spiller du som en bjørn der er på en eller anden måde er strandet i rummet på en planet med onde robotter.

Det er egentlig ikke så vigtigt med historien. Det vigtige er at du skal skyde på alt og spilmekanikken trækker på alt det der har været underholdende i genren genne en årrække. Det betyder bl.a. at du undervejs samler masser af våben og at du skal få restitueret dine bjørnehelbred ved at samle førstehjælp op. Det samme gør sig gældende for ammunition hvor du i starten hurtigt løber tør for skud. Så kig rundt på hele banen og husk at skyde de kasser jeg synes minder lidt om Companion Cubes fra Portal. Sådan finder du referencer til spil og popkultur gennem hele spillet. Du skal også opdage en myriade af hemmeligheder. Som f.eks. den der er i videoklippet ovenfor Her skal du samle bogstaver på tid. Der er også masse af klassiske hvor du skal løse en opgave for at komme ind til et hemmeligt rum for at finde en af de mange samlegenstande.

Der er også platformselementer som du kan se i videoklippet. Det giver bare en ekstra kant med yderligere mulighed for at undgå den bølge af spærreild i nogle af de store områder med masser af fjender. Det er absurd sjovt. Det bliver endnu mere underholdende når du skal i kast med nogle af de forskellige bosskampe. Det er næsten altid sådan at du lige har fået en ny gadget, et nyt våben eller noget andet som skal bruges lige i dette tilfælde. Der er også masser af forskellige mini-spil undervejs. Der er klassisk 2D rumspilsarkade eller noget der minder som basketball selvom bolden er en terning. Det er alt sammen med til at give dig et pusterum mellem den hæsblæsende handling.

Du skal huske at besøge din venlige våbenpusher som mellem område dukker op så du kan spendere de værdier du har fundet. Det er vigtigt at få forbedret våben. Du kan også lige supplere din ammunition eller helbred inden du skal i kamp igen. Meget naivt så styrtede jeg bare videre uden at bruge mine penge hos Vic Spendly. Så en godt råd SPENNNND. Så er du klar til at give den fuldskue. Jeg må så sige at det også er sjovt at tage nogle stykker i nærkamp. Du har et angreb hvor du hopper så jorden ryster. Mens alle robotterne står og skal finde ud af at sigte på dig igen så er det frem med klørene og flå de små sardindåser fra hinanden.

Bears in Space er solid underholdning fra det lille team Broadside Games. Det er hæsblæsende action i et kulørt og humør fyldt univers. Du får også øvet dine platformsevner og der er masser af samlegenstande undervejs. Nogle gang finder du dem helt åbent mens du andre gange skal gøre en indsat for at løse en opgave.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægStar Wars Outlaws udkommer 30. august
Næste indlægKingdom Come: Deliverance II kommer i år
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
bears-in-space-anmeldelseBears in Space er solid underholdning fra det lille team Broadside Games. Det er hæsblæsende action i et kulørt og humør fyldt univers. Du får også øvet dine platformsevner og der er masser af samlegenstande undervejs. Nogle gang finder du dem helt åbent mens du andre gange skal gøre en indsat for at løse en opgave.