Det er dansk, og det er dejligt. Nu er vi er ved det med danskhed; hvis man kigger på selve spillet, er det svært at finde nogle danske navne, ganske simpelt fordi spillet er udviklet i USA. Lidt ærgerligt når Lego nu er noget af det mest danske vi har. Klodserne som vi alle elsker er nu rykket over på fodboldbanen. Realisme og seriøsiteten kan du godt lade blive hjemme, for her gælder det bare om at falde hen i barnlighed og tænke på dengang du lod fantasien flyve.
Indhold
Football Mania har følgende spilmodes: ”Kom hurtigt i gang”, ”venskabskamp”, ”fortællings modus”, ”mesterskab” og ”færdighedszoner”. ”Kom hurtigt i gang” er, som det fremgår af navnet, det man skal spille hvis man ikke har tålmodighed til at sætte sit eget hold op osv., og det er, overraskende nok, det mode jeg valgte flest gange, forklaringen på dette følger. Venskabskamp giver sig selv.
Spillets hoveddel er dog fortællings modus, hvor du skal spille mod meget forskellige hold, på meget forskellige baner. Her har udviklerne virkelig brugt deres ”Lego-fantasi”, og det har mundet ud i en masse sjove omgivelser hvor kampene spilles. Målet med fortæller delen er at komme ud i rummet og spille den endelig kamp mod den onde Brickster og hans hold.
Til sidst kan man finpudse sine færdigheder i ”Færdighedszoner”, hvor det gælder om at gennemføre nogle udfordringer, deriblandt: Ubuden gæst (dribling), Kaos i kløften (skud), Drej skjoldene (pasning), Mumiegalskab (tackling) og Skyd smugleren (defensivt hovedstød).
Power-ups i fodbold?
Football Mania byder på et fornuftigt tempo, og derfor er ting som; indkast, straffespark, hjørnespark, offside og andre irriterende og unødvendigt tidsrøvende regler fjernet! Til gengæld er der adskillige sjove og finurlige power-ups rundt omkring på banen, og sammenholder man det med de manglende regler, får man et hurtigt, underholdende og særdeles
|
|
actionpræget spil. De forskellige power-ups er en underholdende tilførsel til spillet, og de findes i otte forskellige afskygninger såsom: bombebold, omvendt styring, raketbold, stærk mand, fartmonster osv. Dette giver et rigtig ”Mario Kart” præg på det hele og det fungerer herligt sammen med det tempofyldte Lego fodbold. Selve styringen af spillerne fungerer, som den skal, dog må det siges den er lidt upræcis og klodset (fik i den?). Du kan selvfølgelig drible, aflevere, lave hovedstød og andre spændende skud på mål. For nemt Jeg må desværre sige, at Football Mania er beregnet til mindre børn, hvilket vel også var meningen, så derfor er sværhedsgraden, selv på det sværeste niveau, alt for lav til de lidt ældre spillere. Jeg kunne uden problemer vinde 5-0, når det skulle forestille at være svært. Det er også derfor, jeg må sige at Football Mania er et multiplayer spil, singleplayer delen er for nem og ganske hurtig overstået, hvis man har tålmodighed til det, og derfor brugte jeg det meste af min tid på ”Kom hurtigt i gang” mode, hvor man hurtigt kunne få sig et kort, men yderst underholdende multiplayer spil. Dette er faktisk også kodeordet for dette spil; Kort, men ganske god underholdning. Grafik Grafikken i Football Mania er egentlig meget tilfredsstillende. Det er sjældent at man forventer det helt store grafikmæssige sus i spil som dette, og det får man da heller ikke her, men mindre kan også gøre det. Spillerne er meget godt animerede og man mærker tydeligt at spillerne er klodset (den fik i vel?), hvilket vel også er hensigten. Baggrundene er sjove, varieret og meget livlige. Alting noget der passer godt ind i Lego universet. Konklusion En gang kort og uforpligtet underholdning er hvad Lego Football Mania kan byde på, hvis du leder efter noget mere dybdegående i gameplay, bør du hoppe forbi denne titel. Samlet må det siges at være lige over middel.
|
|
|