X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Donald Duck: Quack Attack


Anders vs. Merlock

I spillets temmelig underlige forhistorie er Andersine blevet fanget af en ond troldmand ved navn Merlock, da hun var tæt på at afsløre hans planer om at overtage verden. Det er så selvfølgelig Anders’ opgave at redde hende og til at hjælpe sig har han Andebys egen kugleskøre opfinder Georg Gearløs. Gearløs udtænker en plan, hvor han vil sende Merlock til en anden dimension, D dimensionen, så han ikke kan gøre mere skade. For at kunne dette behøver han dog 16 byggetegninger, der ligger spredt ud over spillets i alt 16 baner, og dem skal Anders selvfølgelig også prøve at få fat i undervejs.

Hele denne historie bliver fortalt i en lille intro, der består af en række temmelig flotte billeder med tekst, der slår tonen an til et flot spil.

Quack Attack er et platformsspil af den gamle skole, hvor man hopper fra platform til platform og kommer af med fjender ved at hoppe på dem. Den eneste ting jeg ikke havde set før, var at man i stand til at lave dobbelthop med Anders, så han kunne hoppe fra jorden op i luften, og så hoppe endnu en gang mens han var i luften.

Der er 4 forskellige verdener i spillet med 4 individuelle baner i hver. På hver bane findes der nogle små, blå kugler der, hvis man samler 20 af dem, giver et ekstra liv. Udover dette findes der også deciderede ekstra-liv man kan samle op – og der er mange af dem. Det er ikke unormalt at rende rundt med 35 ekstra liv, uden at være død en eneste gang. Dette er en af de svage sider ved Quack Attack: Det er tydeligvis lavet til mindre børn, for banerne er utilgiveligt nemme og der er bunker af nyt helbred og ekstra-liv undervejs. Det eneste, der kræver lidt tankegang er, hvis man vil have fat i alle 16 byggetegninger, der godt kan være djævelsk godt gemt. Dette betyder dog ikke at Quack Attack er et dårligt spil, det egner sig bare bedre til mindre børn.
En sjov ting ved spillet er, at når Anders bliver ramt af en fjende, så kommer han til at se anderledes ud. I stedet for at vralte nok så glad afsted, så bliver han godt gal i skralden når han bliver ramt, og fortsætter så på bedste hidsigprop maner. En skæg detalje!

Styringen af Anders er i bedste Ubi Soft stil stram og intuitiv, og styringen af den lille and sidder på rygraden med det samme.

Rayman Attack

Quack Attack kører på den motor Ubi Soft også brugte til Rayman til GB – og ligesom Rayman, så er Quack Attack meget flot. Faktisk er spillet nogle steder flottere end Rayman. Banerne, der spænder fra Andeby til Hexia de Tricks hus, er alle meget, meget flotte med pæne textures og rigtig flotte baggrunde.

Animationen af Anders og hans fjender er virkelig smuk – næsten på højde med dem i Mission: Impossible. Anders bevæger sig blødt og smidigt og det er en nydelse at se på. Alt i alt er Quack Attack et af de flotteste spil til GameBoy nogensinde.

Desværre lever lydsiden ikke helt op til grafikken. Den lille kapsel spillet ligger på er, efter GameBoy målestok, en ordentlig moppedreng på 4MB, og det er tydeligt det meste af pladsen er blevet brugt på den detaljerede grafik. Lydeffekterne er ok, men der er sparet på dem og de samme effekter bruges lidt for tit.

Musikken er også lidt skuffende, da det samlede antal melodier i spillet kan tælles på én hånd, og inden af dem er særlig gode.


Quack Attack er ikke et spil ældre platformsspillere vil få noget specielt ud af, men for mindre børn er det et perfekt spil, hvis sværhedsgrad er perfekt balanceret. Spillets grafik er uovertruffen og viser, hvad dygtige udviklere kan få ud af den lille maskine.

Donald Duck: Quack Attack (EU)
Anmelders vurdering
9/10

Donald Duck: Quack Attack   © Ubisoft 2000   (GBC)    1/3 Donald Duck: Quack Attack   © Ubisoft 2000   (GBC)    2/3 Donald Duck: Quack Attack   © Ubisoft 2000   (GBC)    3/3