på sin karakter for at udvikle hende i visse kategorier. Ens våben bliver også ringere jo mere de bliver brugt, men de kan til alt held repareres hos smeden for en beskeden sum guld. Man skal dog bruge lidt snilde da det er lidt ufedt at miste sit våben 12 km inde i sumpen, så det er med at gardere sig og have back-up våben.
På ryggen af en drage
Nu lyder det måske som om, at man kun styrer Rynn, men det er langt fra hele historien. Dragen Arokk kan nemlig også styres i visse levels og det er en fed feature. Man kan til hver en tid kalde på Arokk og han vil komme, hvis han vel at mærke er i nærheden og han har mulighed for at lande. Dette kan bruges til mange snedige ting, bl.a. hurtig transport fra et sted til et andet. Arokk har også levels der er specielt designet til ham og de minder en del om det gamle Sega-spil, Panzer Dragoon. Her ser man Rynn sidde på ryggen af Arokk, mens man suser gennem landskabet og skyder fjender ned med ildkugler. Udover den overordnede mission er der også andre undermissioner som man kan give sig i kast med. Det kan f.eks. være at smeden gerne vil have fingre i et eller andet der ligger gemt et sted hvor man alligevel skal hen. Klarer man disse sideløbende missioner vanker der en god sum guld i dusør, så de er værd at holde øje med.
Meget omfattende
Noget af det første man finder ud af i Drakan er hvor stort spillet er. Surreal har ganske enkelt kreeret en fantastisk verden, der strækker sig meget vidt. Man kommer igennem store landskabe med bjerge og dale, skumle sumpe, underjordiske gange og arktiske områder. Dette lyder måske ikke som noget specielt, men banerne er enorme og man bliver simpelthen trukket dybere og dybere ind i den verden hvor det hele foregår. Visse levels kan tage op til 4-5 timer at gennemføre og de er alle så forskellige at det aldrig bliver kedeligt. En af grundene til dette er, at stemningen i spiller er fanget rigtig godt. Lige fra de store åbne landskaber til de mørke sumpe er stemningen gribende og man vil bare kæmpe sig dybere ind i dette univers. De baner hvor man rider på ryggen af Arokk er også fantastisk lavet. Man får virkelig en fornemmelse af hvor stort og gennemført det hele er. Den gode stemning bakkes op af den fine grafik og de mange interaktive karakterer der er i spillet. Især Arokk er flot animeret og karaktererne er fint lavet, hvor især stemmerføringen bør fremhæves. Lyden kan ’loope’ enkelte gange, men det er en mindre detalje som sagtens kan overses.
Kan varmt anbefales
Savner man et godt og langt eventyr, så er der ingen vej udenom Drakan: The Ancients’ Gates. Spillet er fyldt med gode oplevelser, en god stemning, flot grafik, er let tilgængeligt og meget tidskrævende. Spillere med hang til RPG vil måske ikke finde det vildt ophidsende, da denne del af spillet er meget lille og overfladisk. Men bortset fra dette, er spillet rigtig godt og professionelt skruet sammen og er et af de absolut bedste adventure-spil indtil videre på PlayStation 2.