Der er kun gået godt fem måneder siden vi anmeldte NBA Inside Drive 2002, så der skal virkelig nogle nyheder på bordet for at overbevise folk om, at der er grund til endnu en investering. Noget af det som Microsoft lovede at gøre noget ved, var de forskellige gamemodes, eller rettere manglen på samme. Men er der sket andre forbedringer?
I forhold til sidste udgave, er der denne gang blevet plads til den meget efterspurgte franchise-mode, hvor man kan føre sit hold gennem hele 25 sæsoner. Derudover er der naturligvis mulighed for at spille exhibition, eller gå direkte i playoffs, hvis man ikke gider spille en hel sæson. En af de mest appelerende features for mange, er muligheden for at lave fantasy draft, så man selv kan prøve at skabe sit helt eget stjernehold. Denne gang er der også mulighed for at slå lønloft-reglen til, hvilket gør at man skal tænke lidt strategisk med hensyn til trades. Som sædvanlig kan man også indstille alskens regler, så spillet forløber præcis som man ønsker det. Vil man have et mere arkade-agtigt spil er muligheden absolut til stede, men er man mere til simulation, er der også rig mulighed for at sætte spillet op, så det hele virker så realistisk som muligt. Udover alle disse indstillinger, har man også mulighed for at designe forskellige angrebs- og forsvarsformationer, hvis man ikke føler at spillets muligheder er tilstrækkelige. Oven i hatten skal man så også sørge for at styre udskiftninger, lave trades, samt en masse andet. Alt dette kan dog overlades til computeren, hvis man føler det er for indviklet, men det er rart at muligheden er der. Hvis man ser sig selv som en NBA-wannabe, kan man nu også designe sine egne spillere, som tilmed kan opgraderes, ved at optjene nogle points undervejs i kampene.
Solidt gameplay for alle parter
Selve gameplayet i NBA Inside Drive 2003 har ikke været udsat for de store ændringer siden sidst, det gør heller ikke så meget, da spillet i forvejen var ganske solidt. Det gode ved spillet er, at alle og enhver kan sætte sig ned og deltage i en kamp, da spillet er ret tilgængeligt. Der er dog også masser at komme efter for de mere øvede, da spillet tilbyder mange nuancer og avancerede moves. Hvis ikke man vil styre hele holdet, kan man vælge bare at styre en enkelt spiller gennem hele kampen, og så lade AI’en om resten. Styringen fungerer ganske godt og føles præcis og responsiv, især takket være den analoge styring af spillerne. Skudmetoden kræver ganske vist lidt tilvænning, men efterhånden som man har lært timingen, eller kigget på den skudmåler der findes under ens spiller, har man hurtigt styr over det. Selve AI’en i spillet er faktisk også ganske god, og man kan som begynder sagtens få god modstand på alle spillets tre sværhedsgrader, hvilket ellers er sjældent i sportsspil. Ofte minder kampene om rigtige NBA-kampe, hvor føringen skifter hyppigt undervejs, men afstanden mellem de to hold aldrig er overvældende, hvilket
|
|
afstedkommer mange spændende og intense afslutninger på kampene. Er man utilfreds med AI’en, kan man selv justere både sine egne spilleres og modstanderens AI, ved hjælp af en masse slide-bars i menuerne, der bl.a. kontrollerer skudprocenten, hastigheden, blokader osv. Så er spillet for nemt, eller svært, kan man f.eks. justere det sådan, at en større procentdel af ens 3-points forsøg ryger i kurven. Flydende, både grafisk og lydmæssigt Umiddelbart er der heller ikke sket de store ændringer grafisk, men heldigvis er spillet dog alligevel ganske flot. Der findes ikke ret mange sportsspil, bortset fra Madden, der er ligeså flotte og detaljerede. Især animationerne er flydende og livagtige, hvilket gør at spillet ser meget realistisk ud. Samtlige spillere ligner ganske godt dem som vi kender fra NBA, hvilket hjælper på realismen. De forskellige stadions er også autentiske, selvom det kan være svært at se detaljerne i mørket. Skal man komme med kritikpunkter, kan det nævnes at tilskuerne er lidt flade og at frameraten en sjælden gang i mellem halter lidt, dog mest i replays og i filmsekvenserne. Noget af det mest fremtrædende ved amerikanske sportsspil er den gode lydside de normalt indeholder, og NBA Inside Drive 2003 holder standarden flot. Der er hele fire kommentatorer der plaprer løs, hvilket både kan være informativt og underholdende. Det fungerer meget flydende og skaber en god illusion af en tv-transmission omkring kampene. Tilskuerne skaber også en god stemning, idet de opfører sig meget realistisk. Klapsalver blandet med buh-råb til udeholdet, og enormt bifald til hjemmeholdet. Skulle man være bagud med en del points er stemningen dog lidt mere afdæmpet, men hallen nærmest ekspolderer i jubel, skulle man indhente modstanderen. Der er også en stadionspeaker der introducerer holdene, igen med begejstring for hjemmeholdet, samt kommer med efterlysninger og andet informativt. Musikken er ikke overraskende rap-inspireret og den fungerer ganske udmærket til denne type spil. Næsten identisk med forgængeren Har man købt det første NBA Inside Drive, så er det tvivlsomt om man vil få noget ud af denne udgave. Spillene er, på nær nogle ekstra gamemodes og opdaterede rosters, temmelig identiske. Skal man absolut eje alt der hedder noget med NBA, er spillet dog et ganske glimrende basketball-spil, der absolut hører til i den højere ende af skalaen, og har man ikke et basketspil i forvejen, er dette et rigtig godt bud. Man kan undre sig over at der ikke er nogen mulighed for online-spil, men det har udviklerne vel gemt til næste udgave. Konklusion Ingen tvivl om at NBA Inside Drive 2003 er et fremragende basketball-spil, der med sin flotte grafik, sin gode lydside, og sit langtidsholdbare og let tilgængelige gameplay, nok skal tilfredsstille basket-fans rundt om i landet. Man skal bare være opmærksom på at der ikke er sket væsentlige forbedringer siden sidst.
|
|
|