X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

The Lord Of The Rings: Conquest


Kan du huske, hvor meget du glædede dig til toeren, da du havde set den første Ringenes Herre film i biografen? Personligt var jeg så imponeret, at selv de mindste rygter om leakede filmklip med hobbit fodhår kunne få mig til at aflyse sommerferien, indtil jeg havde fået selvsyn for, om rygterne holdt stik.
Har du tænkt på, hvordan forventningens glæde er noget mindre, når vi taler om spil baseret på Ringenes Herre filmene? Det er der sikkert en grund til. EA Games har rettighederne til at lave spil baseret på filmene, og vi må sige, at de spil, der hidtil har været på markedet, har båret præg af, at skulle nå en filmdeadline.
Den pressede situation står EA heldigvis ikke i mere, så jeg havde et svagt håb om, at Lord of the Rings: Conquest kunne blive et skelsættende eventyr. Men håbet blev hurtigt slukket.

Du skal opføre dig pænt, før du må være ond
I Lord of the Rings: Conquests singleplayer del kan du spille to kampagner med hver otte missioner på hver side. I den ene spiller du på de godes side, som du skal afslutte først, før du får lov til at arbejde for Sauron på de ondes side i den anden kampagne.
Hver bane er en af kampscenerne fra filmene, hvor du kan vælge imellem fire forskellige typer krigere til at bekæmpe fjenderne i en række forskellige scenarier. Fra tid til anden får du mulighed for at spille en af de kendte skikkelser fra filmene. Men det øjeblik de dør, skal du igen vælge en af de fire kriger typer.
Hvis du syntes spillets setup virker lidt bekendt, så er det fordi denne opbygning ligger meget tæt op af Star Wars: Battlefront serien, der blev udgivet til den første Xbox.

Ondskab underholder
Som så oftest før er det sjovest at være på de ondes side. Hvor de gode drenge på Frodos hold kæmper i de scener, som vi kender fra filmen, tager Sauron kampagnerne udgangspunkt i at Frodo beholdt ringen i stedet for at kaste den i Mount Doom. Det giver dig blandt andet mulighed for at få en Balrog til at jagte Gimli og brænde Herredet ned, samt slagte 50 hobbiter. Ikke dårligt.
Til gengæld skuffer kampsystemet. Det føles ikke som om, der er den store forskel på rent strategisk, om du spiller den ene eller den anden type. Kampene er meget basal ’hack’n’slash’ og ikke specielt underholdende. Endvidere er de forskellige kombinationer lavet med en lang række knappetryk, hvilket kunne være lavet meget mere simpelt.

Er det til Xbox eller Xbox 360?
Du bliver løbende fodret med scener fra de tre rigtige film, men grafikken i spillet ligner ikke noget fra det store lærred – tværtimod. Scenarierne er grå og kedelige, figurerne ligner noget fra den første Xbox og animationerne er mildest taget sparsomme.
Selve historien er som nævnt genkendelige scener fra filmene, men der er ikke rigtig den store sammenhæng. Det er nærmest en slags Ringenes Herre: Greatest Hits. Banerne er meget lineært opbygget, og det er ikke mange hjerneceller, der skal bruges for at gennemføre spillet.

16 gange Gandalf
Den eneste rigtige styrke i spillet er multiplayer-delen. Du kan spille co-op med venner via splitscreen eller over Live. Men det bedste er muligheden for at de traditionelle spiltyper med og mod 15 andre spillere. De er selvfølgelig pakket ind i Ringenes Herre terminologi, som for eksempel ’Capture the Flag’, der nu er omdøbt til ’Conquest and Capture the One ring’.
Men selvom multiplayer er den bedste del af Lord of the Rings: Conquest, så det ikke noget, der kan slå de bedste spil på det felt.

Lord of the Rings: Conquest er lidt en standard vare, der på intet tidspunkt har villet noget specielt eller unikt. Fans af filmene vil sikkert kunne få brugbare timer ud af spillet. Alle os andre kan finde mange andre Xbox 360 spil, der leverer en bedre oplevelse – både i singleplayer og multiplayer.

Lord Of The Rings, The: Conquest (EU)
Anmelders vurdering
6/10

The Lord Of The Rings: Conquest   © EA 2009   (X360)    1/3 The Lord Of The Rings: Conquest   © EA 2009   (X360)    2/3 The Lord Of The Rings: Conquest   © EA 2009   (X360)    3/3