Selvom spille automatisk indstiller bilen inden et løb, så er der selvfølgelig også mulighed for selv at gøre det. Alt kan indstilles; lige fra hækspiler til dæktryk og gear. Hvis man ikke er helt klar over, hvad de forskellige ting gør godt for, så kan man tage et kig i spillets fremragende manual (Som vi var nødt til at hente fra UbiSofts hjemmeside, da vores anmeldereksemplar ankom foruden). Her forklares alt om formel 1. Lige fra, hvor vigtigt det er at varme sine dæk op til, hvor tit man bør køre i pit.
På den måde kan som nybegynder med F1RC komme ind i spillet relativt hurtigt, hvis man gider læse et par sider i manualen.
Det kræver dog en hel del øvelse at blive en god racerkører i F1RC, da spillets fysik helt klart er meget realistisk, og passer man ikke hele tiden på, så kan vognen hurtigt komme ud af kontrol.
F1RC understøtter Force Feedback på en særdeles overbevisende måde, og jeg var virkelig imponeret over, hvor realistisk det føltes, når man kom til at køre ud i gruset, og biler hopper op og ned.
Grafik
UbiSoft plejer aldrig at lade deres udviklere slække på grafikken, og Videosystem har da også gjort et dejligt stykke arbejde.
Banerne i spillet er kopieret ned til mindste detalje - bl.a. er banernes mål fundet vha. avanceret GPS teknik.
Opløsningen er meget høj, og kan sættes helt op til 1600x1200, hvor der virkelig skal lidt af et kraftværk til at skubbe spillet tilfredsstillende. Nøjes man med at køre i 800x600, så kan man klare sig med en 300Mhz med 128 RAM og et TNT kort.
Der er masser af fede effekter i F1RC - bl.a. kaster træer langs banen realistiske skygger ind over asfalten, og det ser virkelig flot ud.
En anden dejlig ting er, at det er let at genkende andre førere, da grafikken er så klar, at man bare skal tage et hurtigt kig på deres hjelm.
Det eneste jeg gerne ville have set lavet bedre, er spillets temmelig rå cockpit view. Det er ikke grimt, men det er helt klart set bedre i andre spil.
En lækker ting er dog, at hele ens pit hold er fuldt animeret, og det ser imponerende ud, når de skifter dæk eller fylder brændstof på.
Lyd
Alle F1 spil har én ting til fælles: De lyder ikke som F1 spil. Jeg har endnu ikke oplevet et eneste spil af den slags, hvor motorlyden bare mindede svagt om det fede, hvinende lyd en F1 racer laver - og F1RC er ingen udtagelse.
Ser man bort fra den urealistiske motorlyd, så fejler lydeffekterne intet. Biler, der kører ind i hinanden, lyder virkelig som biler, der kører sammen. Der er også masser af baggrundslyde som fuglefløjt og den slags.
Musikken i F1RC er ikke noget særligt, og den gjorde ikke det store indtryk på mig. Faktisk synes jeg nogle gange, at den var direkte dårlig. Heldigvis er den kun at finde i menuerne.
Konklusion
F1 Racing Championship er et af de bedre formel 1 spil verden har set. Jeg vil stadig mene, at EA's F1 2000 er et bedre spil, og det bygger mest på den lidt bedre AI og 2000 licensen på kørere og baner.
Men for alle, der har den mindste interesse i F1, så er UbiSofts F1 Racing Championship helt klart et køb værd, der nok skal give underholdning i lang tid fremover.