X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Motocross Madness 2


Nu er det tid til galskab! Det er tid til MotoCross Madness 2 fra Microsoft! En af de titler der her på Gamepage redaktionen har været utrolig ventet.

En introduktion af Madness serien er vel egentlig helt unødvendig. Hvem har ikke hørt om titler såsom: Monster Truck Madness 1 og 2, Midtown Madness og selvfølgelig MotoCross Madness? Hvis du skulle tilhøre den promille der ikke ved hvad Madness serien går ud på, så kan jeg kort ridse princippet op. Spillene handler om at køre hurtigt i sindssyge landskaber/scenerier. Lyder det sjovt? Det er det også, og af den grund er Madness serien blevet en af de sidste års allerstørste succeser.

Som titlen, MotoCross Madness 2, antyder, så handler spillet om motocrossmaskiner. I det originale spil kunne man enten køre på baner eller i øde landskaber såsom ørkener. Det er der virkelig lavet om på. Her kan man køre rundt på bondegårde og i sne belagte bjerge. Man taber virkelig både øre og mund når man for første gang spiller MotoCross Madness 2. Følelsen af at drøne igennem en tæt skov med 90 km/t, den er fantastisk. Lige indtil det øjeblik hvor man overså et egetræ… Men det er en helt anden historie.

Grafisk er der virkelig sket meget i forhold til 1’eren. Alle objekter er blevet langt mere detaljerede og det samme gælder for landskabet som helhed. Man har virkelig en fornemmelse af, at alt er 3D. Men kommer man meget tæt på de enkelte objekter, som f.eks. træer, så er noget af det 2D. Det er rigtig godt lavet af Microsoft og Rainbow Studios, for hvis alt havde været af 3D, så ville 5-6 PC'er i verden have haft et godt spil, resten ville have et slideshow. Nu kører MM2 godt på det fleste maskiner, det skal Microsoft virkelig have stor ros for.

Lydmæssigt er spillet også langt over gennemsnittet. Motoren lyder ikke som en græsslåningsmaskine, men som en rigtig Cross maskine. Nogen af lydene er dog lidt urealistiske. Efter en styrt hvor vores brave spiller har fløjet 40m over banen, så lander han bare med et ”Uhh”. Men ok, hvis det skulle have været realistisk, så ville han nok ikke have sagt så meget…
Der hvor MotoCross Madness 2 heldigvis først og fremmest udskiller sig fra mængden er på gameplay området. Spillet indeholder langt over 30 forskellige baner fordelt over 5 kategorier. Kategorierne er også utrolig varieret, f.eks. er der meget langt fra ”Stunts” til ”Super Cross”. Men lad os nu se lidt nærmere på de enkelte kategorier.

  • Stunt Quarry: som i det gamle MotoCross Madness gælder det her om at få så mange point som mulig på så kort tid som muligt ved at udføre stunts.

  • Baja: Her gælder det om at køre igennem en masse porte fordelt over et stort landskab så hurtigt som muligt.

  • Enduro Racing: Er A til B løb, der er opstillet i helt specielle omgivelser. Her racer man på alt, lige fra en campingplads i Arizona til en lufthavn i Costa Rica.

  • Pro Circuit Racing: Også er kendt under navnet Career Mode. Man starter som en uerfaren kører uden økonomisk opbakning, og uden de helt store køreevner. Efterhånden som spillet skrider frem, skal man så, ved løb og hårde konkurrencer, kæmpe sig op i hierarkiet, skaffe sponsorer og udvikle ens egne køreegenskaber.

  • National Race: Her skal du køre flere omgange på en stor udendørs bane.

  • SuperCross: Her skal du køre en række omgange på en mindre indendørs bane.

    Som du nok kan se, så er der mange måder at spille MotoCross Madness 2 på. Det er også det der er spillets største force, det er nemlig utrolig langtidsholdbart.

    Alt I alt så er MotoCross Madness 2 virkelig et ”must-have-spil”. Hvis man efter et par måneder bliver træt af singleplayer delen, så kan man også spille spillet på nettet og på LAN. Her åbner der sig helt nye døre. Kort sagt: MotoCross Madness 2 er et godt bud på årets spil!

  • Motocross Madness 2
    Anmelders vurdering
    9/10