X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Half-Life: Blue Shift


For tredje gang skal vi nu tilbage til “Black Mesa” komplekset. Vi har før indtaget rollen som forsker og som en af de elite-soldater der bliver sendt ind når uheldet er sket. I Blue Shift er du nu en sikkerheds vagt! Din dag starter som enhver anden. Du tager toget på arbejde, og du bliver mødt af dine kollegaer der brokker sig over nogle sikkerhedsproblemer. Du får dog hurtigt andet at tænke på end nogle sikkerhedsproblemer, for et forsøg i ”Black Mesa” komplekset går helt galt, og du befinder dig pludselig i et område der er fuldt med aliens. Militæret kommer hurtigt til, men som i det oprindelige Half-Life vil du blot udrydde alt liv, det inkluderer dig! Din mission bliver nu at forsøge at slippe ud i live…

Opdateret Half-Life grafik

Da Half-Life udkom tilbage i 1998 var grafikken rigtig god. Så selvom Half-Life stadig er et mesterværk, er grafikken ved at halte lidt. Derfor har GearBox og Valve valgt at lave nye textures, som er meget mere detajleret. Det har de gjort, og det har virkelig givet grafikken nyt liv. Den er ikke ligeså flot som Quake 3 motoren, men alligevel kan man sagtens leve sig ind i universet.

Lyden er som i det oprindelige Half-Life rigtig god, og hvis man spiller spillet om aften med nogle gode højtalere sluttet til, så får man sig altså nogle chok undervejs!

Half-Life stemningen er bevaret

Tilbage i 1998 brugte jeg hele min jul på Half-Life, det var faktisk det første 3D spil jeg for alvor blev bidt af. Du skulle ikke bare skyde alt, der var også nogle puzzles undervejs der skulle løses.
De forskellige elementer var perfekt afvejet, så hvis man havde brugt lidt tid på nogle opgaver blev de altid efterfulgt af noget aktion. Dette koncept er blevet overført til Blue Shift, og det er netop det der gør Blue Shift underholdende, nemlig blandingen af de to elementer.

Godt spil, men alt for nemt!

Half-Life: Blue Shift er et rigtigt godt spil, desværre er det for nemt og for kort. I det gamle Half-Life skulle man overveje om man ville bruge skud på et monster, eller man i stedet ville forsøge at banke det med det klassiske koben. De overvejelser er overflødige i Blue Shift, du kan simpelthen rende rundt og lege Rambo, for der er masser af ammunition og hvis du undervejs smadrer de kasser du kommer i nærheden af, vil du også kunne finde masser af health. Det er synd spillet er så let, for selvom man sagtens kan spille det flere gange, så er det altså sjovest første gang. Hvis man har spillet de tidligere Half-Life spil, særlig Opposing Force, så burde det ikke tage mere end 3-4 timer at gennemføre spillet.

Er det pengene værd?

Hvis Blue Shift havde kostet 400,- havde det ikke været pengene værd, men nu koster det altså kun 200,-, og til de penge får man et rigtig godt produkt. Udover den fede singleplayer del, indeholder Blue Shift også mulighed for multiplayer spil over internettet. Og her har Half-Life jo virkelig vist sit værd. Alt i alt vil jeg ikke tøve med at anbefale Blue Shift hvis du vil have lidt action ind i din sommerferie. Nu må vi bare vente på det næste Half-Life spil, det kan næsten ikke komme hurtigt nok!

Half-Life: Blue Shift (EU)
Anmelders vurdering
7/10

Half-Life: Blue Shift   © Sierra 2001   (PC)    1/3 Half-Life: Blue Shift   © Sierra 2001   (PC)    2/3 Half-Life: Blue Shift   © Sierra 2001   (PC)    3/3